dinsdag 13 september 2011

Een kunstig rondje Nederland

Een kunstenaar is natuurlijk veel bezig in haar of zijn atelier. Maar van tijd tot tijd moet er toch ook actie worden ondernomen in de buitenwereld. Zo was ik vorige week of all places in Bolsward en Monnickendam, niet direct oorden die om de hoek liggen bij Middelburg. Maar ja, dat krijg je als je naar aanleiding van de expositie “TOOS” in fort Rammekens aan de gang gaat met allerlei nieuwe materialen en technieken (zie hiervoor diverse video’s op mijn YouTube-kanaal  http://bit.ly/ij4Pag) en als kunstliefhebbers daarvoor ook nog eens uitgebreid interesse tonen.

 In Bolsward ligt het bedrijf dat voor mij m’n kunstwerken, die ik heb bewerkt met de computer, overbrengt op alu-dibond, een lagenmateriaal waarover ik in dit blog al eens schreef. In dit geval ging het om een opdracht van 2 m bij 1,35 m die komt te hangen in een tuin in het Zuiden des lands. Want dat is het mooie van dat materiaal, het doorstaat weer en wind. Maar voordat het daar komt, moet ik natuurlijk eerst wel inspecteren of alles er goed uitziet (zie foto). Nou, dat was beslist het geval!

 Het mooie van die dibondkunst is dat je er daarna nog weer allerlei extra ideeën op kunt loslaten, waardoor zogenaamde mixed media kunst ontstaat. Dat levert prachtige resultaten op, zeker als er daarna nog eens, als een soort vernis,  een uit verschillende lagen opgebouwde dikke epoxylaag overheen gaat. Dan krijgt het geheel nog eens extra  diepte en glans. Maar zoiets stofvrij en goed aanbrengen is voorbehouden aan de ervaren specialist. Daarvoor was ik dus in Monnickendam. En ook daar kwam ik blij vandaan. Het werk op dibond met Venetië als onderwerp, een betoverende stad waar ik heel graag kom, zag er zeer geslaagd uit. Ook hiervan heb ik natuurlijk een foto bijgevoegd.
TOOS

Geen opmerkingen: