dinsdag 12 juli 2011

Fort Rammekens herbergt genomineerde bij verkiezing Kunstenaar van het Jaar

                         Zeeuwen zeilen massaal naar fort Rammekens om te stemmen op Toos van Holstein
In 2003 werd de 1ste verkiezing  Kunstenaar van het Jaar georganiseerd door de initiatiefnemers van de zogenaamde Kunstweek. Over die Kunstweek zal ik nog wel vaker iets schrijven, maar nu eerst die verkiezing. Langzaam  kreeg die de huidige  vorm,  waarbij op 1 juli een lijst met 90 genomineerden wordt gepubliceerd. Die lijst wordt samengesteld door een panel bestaand uit een 100-tal kunstkenners. Daaronder bevinden zich bijvoorbeeld museumdirecteuren, conservatoren, kunstrecensenten, docenten kunstgeschiedenis  en verzamelaars. Een mooie doorsnee dus van de Nederlandse kunstwereld.

Het is altijd weer spannend, die 1ste juli! Zou de naam Toos van Holstein er bijstaan? Dat is al een aantal keren gebeurd, maar je weet ’t toch nooit van te voren. Op 30 juni kwam er echter een mailtje binnen van de organisatie dat ik genomineerd was! Zoiets voelt toch steeds weer als  een erkenning. Dat was dit jaar nog sterker door de samenhang met die grote expositie “TOOS” die ik in samenwerking met het Zeeuws maritiem muZEEum mocht maken in fort Rammekens.
 Maar dit is pas de 1ste publieke verkiezingsronde. Van de 90 genomineerden blijven er na deze internetronde van twee maanden, waarbij trouwens met een te downloaden formulier ook schriftelijk kan worden gestemd, uiteindelijk 20 over. De voorgaande keren kreeg ik trouwens steeds voldoende stemmen  om ook tot die groep van 20 te mogen behoren.

Zal dat ook dit jaar weer gaan gebeuren?  Afwachten maar! Als je geïnteresseerd bent in dit gebeuren, kun je gaan naar de Nederlandse openingspagina van  www.toosvanholstein.nl  en daar klikken op de juiste link. Dit kan ook met de link onder de knop “Nieuws” op www.toos.biz  of je gaat rechtstreeks  naar www.kunstweek.nl/verkiezing . In de alfabetische lijst van kunstenaars mag je maximaal 2 favorieten aanvinken waarna onderaan die lijst nog het nodige moet worden ingevuld. Na verzenden ontvang je een mailtje ter bevestiging van je stem.

Het is overigens best de moeite waard eens rond te dwalen op de uitgebreide site van de Kunstweek en de beschrijvingen bij de verschillende kunstenaars te zien.
TOOS

Geen opmerkingen: